Lake Tahoe, Sacramento en San Francisco

Dag 23: maandag 25 september

Lake Tahoe Lake Tahoe

We zijn weer terug in het koude Holland. We waren gebleven bij Lake Tahoe. Daar hebben we een beetje ge-relaxed en van de zon genoten. Erg mooie omgeving wederom. De dag erna zijn we naar Sacramento gereden (de hoofdstad van Californië) en het railroad museum bezocht (erg cultureel).

Alcatraz Alcatraz

Vrijdag hebben we voor ons leven moeten vrezen in het slechtste hotel van Vallejo. Allemaal hele criminele mensen en een een of ander opgefokt mannetje wat zijn pistool bijna trok toen 'ie vond dat zijn ijsje te klein was bij de McDonalds. De kamer was ook erg ranzig en vies. (les 1: eerst de kamer bekijken, dan betalen) De sprei was vettig, de bedden doorgezakt en de kamer lag nog vol rommel. Op de veranda lag allemaal vuilnis. We zijn dan ook maar weggevlucht naar de bios om de avond te vullen. Gelukkig stond er's ochtends een agent voor het hotel (vraag niet waarom), waardoor we veilig konden vertrekken. Overdag zijn we naar Sixflags Marine World geweest. Alle rollercoasters even goed uitgeprobeerd zelfs Arne! Wel leuk als je gewoon kan blijven zitten, omdat er niemand staat te wachten...

Zaterdag zijn we nog naar Alcatraz geweest in de San Francisco Bay. Erg indrukwekkend. De foto zonder toeristen (lees: zonder jappaners) hebben we zo voor elkaar gekregen door de eerste boot naar Alcatraz. Wanneer je bovendien in een vlot tempo naar boven loopt, heb je een leeg gevangenis complex wat je kan bezoeken. Op die manier krijg je nog een beetje de sfeer van hoe het toe was. Overigens moet je een bezoek aan Alcatraz minstens een week van tevoren boeken.

San Francisco gezien vanuit vanaf Alcatraz San Francisco gezien vanuit vanaf Alcatraz

De terugreis was uiteraard saai en lang. De overstaptijd in Londen was echter 30 minuten (haast, haast), waardoor onze koffers uiteraard niet in het goede toestel zaten. Goed, die sturen ze dus na... Al met al een goede vakantie gehad.

PS. We hebben zo'n 13 fotorolletjes volgeschoten, dus foto's zijn er genoeg...


Facts & Figures
Route
 
Aktiviteit
 
I5, I80, H280, H380, H280
 
Lake Tahoe, Sacramento State Railroad Museum, Sixflags Marine World Vallejo,
Bay Bridge, Alcatraz