Tips & Informatie

Logo Lonely Planet

Voor mensen die ook een dergelijke reis willen maken: Boek een vlucht, laat je voorlichten door de GGD voor de juiste vaccinatie en -het belangrijkste- koop de Lonely Planet van Thailand. Ik heb meer reisgidsen gezien in Thailand, maar de Lonely Planet steekt overal met kop en schouders bovenuit.
Thailand heeft een ontzettend goede backpackers cultuur. Wij hebben ons reisschema dan ook samengesteld door middel van de Lonely Planet en gesprekken met andere reizigers in de guesthouses.

Nog een aantal tips voor in Thailand:

  • Sla Bangkok over als eerste bestemming. Alles en iedereen probeert je af te zetten en na een paar weken Thailand ken je de prijzen en gewoontes, waardoor je er beter tegen bestand bent en Bangkok echt leuk is.
  • Kijk uit voor Shopping: Wanneer een tuk tuk chauffeur je meeneemt tegen een te goedkoop tarief moet je verplicht winkelen. (de tuk tuk chauffeurs krijgen benzine bonnen van de winkel eigenaren) In Bangkok is dit meer regel dan uitzondering, neem daar gewoon een taxi met meter.
  • Weet waar je heen gaat: Bij aankomst in een stad op het station wil iedereen je wel naar een guesthouse of hotel brengen. Vaak hoor je dat het guesthouse waar jij heen wilt vol of vies is. Niet geloven, gewoon naar het guesthouse gaan wat je van tevoren hebt uitgezocht in de Lonely Planet.
  • Huur een brommer: De beste manier om je te onttrekken aan de medetoeristen is op de brommer een dagje het binnenland in te trekken.

Heb je nog vragen die hier niet beantwoord worden, of wil je wat kwijt, dan kan je me altijd mailen. Kijk wel eerst even in de FAQ (Frequently Asked Questions) of je vraag daar al niet beantwoord wordt. Er is inmiddels ook een vervolg op dit reisverslag: Thailand & Laos (2001).

Groeten uit Thailand,

Emile

Facts & Figures
Auteur
Fotografie
Emile de Bruijn
Emile de Bruijn