Khorat (Nakhon Ratchasima)

De markt in Khorat De markt in Khorat

Dag 13: zondag 1 augustus

Ik heb net een heel lang verhaal geschreven (vier kantjes), maar mijn computer crashte. Godver de godver! Voor het eerst van de vakantie ben ik chagrijnig en ik heb geen zin om het verhaal opnieuw te tikken. Dus, de groeten en het gaat goed hier :-)

Even wat highlights om niet te vergeten wat we gedaan hebben.

De ruïnes in Phi Mai De ruïnes in Phi Mai

In Sukhothai zijn we Cathelijne en haar zusje tegengekomen. 's Avonds zijn we het nachtleven in geweest een door een dronken tuk tuk driver thuisgebracht (fl. 10,- voor de hele avond) De dag erna naar Old Sukhothai geweest, ruïnes bezocht. De dag daarna (zaterdag) naar Khorat gereisd (Nakhon Ratchasima). Zeven uur schudden in een bus zonder airco en met zijn vijven naast elkaar.

Er zijn hier trouwens heel weinig toeristen zodat wij de echte bezienswaardigheden zijn. Nog in een Thaise club geweest met alleen maar optredende dansende schatjes. Erg leuk. Vandaag naar Phi Mai geweest (Khmer tempels)

Nog steeds baal ik van de computer, ben ik op vakantie en krijgt zo'n kut apparaat met chagrijnig!


Dag 16: woensdag 4 augustus

De trein van Khorat naar Bangkok (tweede klas) De trein van Khorat naar Bangkok (tweede klas)

Nee, we verzuipen hier niet. We zitten nu in het zuiden aan de oostkant en daar valt het allemaal reuze mee. (op het NOS nieuws waren allemaal overstromingen te zien in Thailand, red) Het verslag van de afgelopen dagen is als volgt:

11.00 vertrokken in Khorat + 1 uur wachten op station + 5 uur treinen (naar Bangkok) + 2 uur wachten op station + 13 uur treinen (naar Sura Thani)+ 1 uur bussen (naar de pier) + half uur wachten + 3 uur boten (naar Ko Samui) + 2,5 uur wachten (nu dus) + 1 uur boten (naar Ko Pha-Ngan)


Facts & Figures
Khorat
Guesthouse
Grote stad in het oosten (200.000 inwoners), geen toeristen
Doctor's House (aanrader)