Seattle

Twinpeaks (Snoqualmie Falls) Twinpeaks (Snoqualmie Falls)

Dag 1: zaterdag 17 maart

De vakantie begint met een uur vertraging op Schiphol i.v.m. een defecte scanner voor bagage. De vlucht is verder lang en saai. Gelukkig is bij de tussenlanding in Chicago het weer helder waardoor ik een mooi uitzicht heb op de stad vanuit het vliegtuig, een Boeing 777. Bij aankomst regent het in Seattle. Gelukkig staat het buma stelletje de Booij me al op te wachten. Arne en Hester wonen een half uur rijden van het vliegveld. Dankzij de navigatiekunsten van Hester heb ik gelijk een sight seeing van een één of ander voorstadje van Seattle gekregen.

Seattle vanaf de Space Needle Seattle vanaf de Space Needle

Dag 2: zondag 18 maart

Op het programma staat een sneeuwwandeling in de bergen. Onder begeleiding van een parkranger gewapend met van die tennisracket schoenen. Helaas is het weer net zoals altijd in Nederland: regen, regen en nog eens regen. We besluiten de boel maar te cancelen en rijden via de Twinpeaks waterval (Snoqualmie Falls) terug naar Redmond. We hebben gegeten bij een Thais restaurant en 's avonds in de bioscoop de film 15 minutes gezien.

Space Needle Space Needle

Dag 3: maandag 19 maart

Samen met Hester op de bus naar Seattle gestapt. Gelijk verder met de monorail naar de Space Needle. De monorail zou overigens de dag erna blijven hangen, waarbij de reizigers per brandweerladder werden bevrijd. Aangekomen bij de Space Needle staat er een grote schoolklas met allemaal ettertjes. Eerst maar even naar de Starbucks dus. Na de koffie is het inmiddels droog en is de schoolklas verdwenen. Boven op de Space Needle hebben we een prachtig uitzicht over Seattle. Alleen Mount Rainier is niet te zien. (eenzame vulkaan in de omgeving) Na de Space Needle hebben we een wandeling gemaakt door downtown Seattle en hebben we in een half uur het zee aquarium bezocht :-) Op de terugweg nog even het huis van Bill Gates gezien. Het ziet er helemaal niet zo groot uit, maar de helft zit dan ook onder de grond.


Facts & Figures
Aktiviteit
 
Twinpeaks waterval (Snoqualmie Falls), Seattle, Monorail, Space Needle,
Sea aquarium, Micosoft Shop