Darmaland

Lege weg onderweg naar Twyvelfontein Lege weg onderweg naar Twyvelfontein

Dag 8: zaterdag 16 juli

Vanaf Sesfontein (zes bronnen) zijn we naar Twyfelfontein (een bron die soms wel en soms niet water geeft :-) gereden. Onderweg hebben we het versteende woud gezien (niet de moeite waard), de verbande berg, orgelpijpen (in steen) en de bekende muurschilderingen van Twyfelfontein. Bij de orgelpijpen reed Emile iets te enthousiast een pad in (wat geen pad was). Mul grind en zand, zodat we meteen vast zaten met de auto. Gelukkig trok hij zichzelf in de lage giering gemakkelijk los.

De rotstekeningen bij Twyvelfontein De rotstekeningen bij Twyvelfontein

De camping in Twyvelfontein staat in een mooie omgeving en is erg relaxed (community based camping). Onder het genot van Afrikaans gezang (iedereen hier kan zingen en heeft ritme!) en met twee Belgen (Sabine en Frank) hebben we op de camping gegeten en gedronken.


Spitzkoppe Spitzkoppe

Dag 9: zondag 17 juli

's Ochtends na het ontbijt met 'oliebollen' zijn we vertrokken naar Spitzkoppe. Onderweg hebben we in de middle of knowhere cappuccino gedronken (Uis). De camping in (of eigenlijk rond) de Spitzkoppe is de mooiste tot nu toe. Spitzkoppe zijn rood-oranje puntige rotsen (vanaf 100km afstand al te zien), die als een puist uit een relatief vlak landschap schieten.


De kampeerplek bij de Spitzkoppe De kampeerplek bij de Spitzkoppe

Het campingterrein was erg groot en je kon eigenlijk overal je tent opzetten. Faciliteiten zijn er alleen bij de ingang. We hebben de hele dag wederom niemand gezien! We hebben helemaal met z'n tweëen van de natuur en de stilte genoten. Heerlijk ook om wakker te worden in de zon, tussen rotsen met alleen maar vogels!


Facts & Figures
Route
 
Camping
 
 
D3704, D3706, C43, C39, D2612, D3254, D3214,D3254, D2612, C35, C36, D1930,
D3716, D1925
Fort Sesfontein (Sesfontein)
Aba Huab Camp (Twyfelfontein)
Spitzkoppe Camp Site (Spitzkoppe)