Kuala Lumpur

Petronas Towers Petronas Towers

Bij aankomst in Kuala Lumpur stond Emile's nicht Sabine met haar vriend Erik bij de check-in balie van ons hotel. We wisten dat zij rond dezelfde tijd in Kuala Lumpur zouden ze zijn en we hadden dus afgesproken om gezamenlijk uit eten te gaan in de KL Tower.

Ons hotel lag midden in China Town, met alle kraampjes met nep merkartikelen voor de deur. Altijd weer leuk.

Uitzicht vanaf de loopbrug van de Petronas Towers Uitzicht vanaf de loopbrug van de Petronas Towers

's Avonds dus naar het restaurant op 280 meter in de KL tower geweest. Erg chique en een mooi uitzicht natuurlijk, ondanks dat het donker was. Het restaurant draaide, zodat je automatisch de hele stad kon zien. In precies anderhalf uur was je rond. Het eten was matig, maar de bediening erg vriendelijk. ('Everything oke, miss Esther? Need something more to drink, mister Emile?') Na het eten nog even het nachtleven ingedoken. Aan de prijzen te merken zaten we in het yuppen- en toeristengedeelte, want de biertjes waren twee keer zo duur als in Nederland (en bovendien hingen er redelijk veel prostituees rond - alhoewel dat niet heel erg op viel).

Regerings centrum van Kuala Lumpur Regerings centrum van Kuala Lumpur

Na de Petronas Tower vanuit de KL tower van een afstand te hebben gezien zijn we de dag erna naar de Twin Towers toe gereden. In de torens kun je niet naar de top, maar alleen naar de loopbrug op 180 meter hoogte. Ook leuk ;-) Het uitzicht was goed, ondanks de smog. Onderaan de toren ligt ook een mooi park. Na de loopbrug flink gewinkeld in een (weer enorm!) winkelcentrum vlak achter de torens. Ondanks dat alle luxe merken er zaten (Gucci, Versace, Prada, Dolce & Gabbana - en dat was niet nep!), zijn we uiteindelijk geslaagd bij de Esprit :-) 's Avonds in Chinatown erg gezellig gegeten en gedronken met Sabine en Erik. Zij zijn die avond ook weer vertrokken naar Nederland.

Chinatown in Kuala Lumpur Chinatown in Kuala Lumpur

De volgende dag lekker een flinke wandeling gemaakt en het National History Museum (inclusief VOC schip) bezocht. Onderweg Little India gezien (meer hoofddoekjes dan in de rest van de stad, terwijl we dat dan weer niet typisch Indisch vonden) en de monorail genomen. 's Avonds zat het er alweer op en hebben het vliegtuig terug naar Nederland genomen, dit keer zonder vertraging. Al met al een drukke maar mooie reis gemaakt. Azuurblauwe zee, diepdonker oerwoud, bijzondere apen, sprookjesachtige grotten en een miljoenenstad - Malaysia, truly Asia :-)


Facts & Figures
Hotel
Petronas Tower


KL Tower
Swiss-Inn Kuala Lumpur
hoogte: 452 m, hoogte Sky Bridge: 180m
(gratis toegangskaartjes voor de Sky Bridge zijn voor 10:00 uur op te
halen aan de voet van de torens)
421 m, restaurant: 282 m