Tenom

De trein van Tenom naar Beaufort De trein van Tenom naar Beaufort

Na Sandakan hebben we de bus (om 06.20 uur) naar Ranau genomen, daar overgestapt in een minibus naar Keningau. Overstappen betekent: in een minibus gaan zitten (waar we al naartoe zijn gedirigeerd door omstanders) en wachten tot die vol is. Bij ongeveer 12 mensen = busje vol (hoewel in deze ook heus 16 pasten ;-) en dan: rijden maar! In Keningau herhaalt dit tafereel zich, tot we aan het eind van de dag (na 9 uur bussen) in Tenom zijn, want... Emile wil daar heel graag de twee uur durende treinreis meemaken :-)

De rivier langs het spoor De rivier langs het spoor

Tenom is een leuk, klein en gemoedelijk stadje. Iedereen begroet ons vriendelijk en we hebben een lokale voetbalwedstrijd gekeken. Overigens had een van de toeschouwers (ventje van ongever 6) een oranje t-shirt aan met op de achterkant NISTERLOOY (lachen, he!). Iedereen is super aardig en behulpzaam, ook hier! 's Avonds gegeten in een restaurant zonder menukaart, maar de eigenaar zou voor ons wel wat hert klaarmaken, want dat had hij net vers van de markt. Het was inderdaad weer heerlijk!


Huisjes langs de treinroute van Tenom naar Beaufort Huisjes langs de treinroute van Tenom naar Beaufort

En die treinreis: dat was al het bussen waard!!! Om 08.00 uur vertrokken in een ongelooflijk oude brik van een wagon (alle ramen open, deuren open, roest e.d.) over een heel mooie route. Midden door het oerwoud, langs een rood-bruine rivier. Echt heel erg gaaf. Het vroege tijdstip was noodgedwongen (volgende trein was 16:00 uur), maar hierdoor hing er wel een mysterieuze mist over het oerwoud. Erg sprookjesachtig. Na treinreis met bus vertrokken en weer naar Kota Kinabalu terug om de volgende dag met het vliegtuig naar Mulu te gaan.


Facts & Figures
Hotel Hotel Sri Perdana