Kota Kinabalu

Kota Kinabalu Kota Kinabalu

De vakantie begon goed met 4 uur vertraging van onze KLM vlucht (kapot staartmotortje). Gelukkig zagen we het op tijd zodat we thuis rustig konden afwachten/borrelen. Uiteindelijk vertrokken we om 23:30 uur van een rustig Schiphol. Na ruim elf uur vliegen stonden we op het vliegveld van Kuala Lumpur, waar we natuurlijk te laat waren voor onze Air Asia vlucht naar Kota Kinabalu. De Low Cost Terminal (LCT) in Kuala Lumpur is ruim 10 minuten verwijderd van de aankomsthal. Eerst dus met de taxi (of handiger; de Shuttle bus) naar deze aparte terminal. De informatiebalie bleek niet neutraal en was eigenlijk een verkoopbalie van Malaysian Airways. Na even zoeken konden we bij de Air Asia balie nieuwe tickets kopen. De eerst vertrekkende vlucht vertrok binnen twee uur. Aangekomen in Kota Kinabalu stond er een mannetje met 'Emile de Bruijn' op een bordje (stond er al vanaf de vorige vlucht). Hadden we niet om gevraagd, maar was wel relaxed - transfer naar het hotel!

Eén van de eilandjes van het Tunku Abdul Rahman National Park Eén van de eilandjes van het Tunku Abdul Rahman National Park

Het is hier warm, vochtig, heerlijk en we genieten! Alweer lekker gegeten. Gelukkig doen de Chinezen niet aan ramadan, anders zouden we elke dag lang moeten wachten op het eten. Even vergeten dat het ramadan was...

De eerste dag natuurlijk uitgeslapen en op strooptocht gegaan om leuke dingen te doen. Het was zondag dus alle reisbureautjes waren dicht; op twee na. Helaas verkochten deze geen duikcursussen, maar ze wisten ons wel te vertellen dat er een 'Travel Fair' was een paar straten verderop. Fantastische 'Travel Fair' op de vierde verdieping van één van de vele enorme warenhuizen.Geen enkele westerling te vinden natuurlijk en na even zoeken hebben we een leuke duikschool gevonden. Na lang twijfelen Esther overgehaald om mee te doen. We hebben ook een 4-dagen-3-nachten-trip geboekt in het Mulu National Park. Met ons 'Travel Fair' stempeltje op een neer tussen het internetcafe en de 'Travel Fair' om alles aansluitend te boeken. Echt lachen!

Tunku Abdul Rahman National Park Tunku Abdul Rahman National Park

Het duiken is gaaf! Emile heeft zijn PADI Open Water in 3 dagen gehaald. Esther heeft 1 dag meegedoken, maar al dat water.... ze is dus afgehaakt. Die dagen heeft ze ingevuld met luieren op bounty-eilandjes (he, wat vervelend) en in Kota Kinabalu het Saba Museum en de moskee bezocht. Emile heeft ondertussen heel veel visjes (heel Finding Nemo is voorbij gezwommen) en een enorme schildpad gezien!!! Morgen gaan we naar Sandakan - de oude hoofdstad van Saba (het noordelijke deel van Borneo), waar we uitkijken naar het oerang-oetangkijken en een tocht over een rivier de diepe jungle in (schijnt mooie omgeving te zijn!).


Facts & Figures
Hotel
Duikschool
Kinabalu Daya Hotel
Absolute Scuba