Tips & Informatie

Laos is een prachtig land. Het land verandert echter snel door het toenemend toerisme. Het geven van tips met betrekking tot Laos is daarom moeilijk. Desalnietemin geef ik er een paar:

  • Voor Laos heb je een visum nodig. De regels m.b.t. uitgifte wijzigen regelmatig. Hou dit goed in de gaten.
  • Na een dag reizen in Laos heb je er zeker één nodig om uit te rusten
  • Zorg dat je een uur van tevoren aanwezig ben voordat de bus vertrekt, want deze zit snel vol en een kaartje kopen gaat allemaal niet snel.
  • Voor vrouwen: Doe een sportbh aan in de bus :-)
  • Kleed je netjes waar nodig. Ondanks dat er niet altijd naar gekeken wordt, is het wel zo netjes je aan te passen aan de locale gebruiken: Een lange broek aan in een tempel complex en een normaal t-shirt (geen spagetti bandjes). Voor vrouwen: Geen monniken aanraken of iets geven, dit is voor hen onrein! Wil je ze toch wat geven, leg het dan op de grond voor hun voeten of geef het via een man.

Voor tips m.b.t. Thailand verwijs ik je door naar Tips & Informatie pagina van mijn Thailand Reisverslag. Heb je nog vragen, of wil je wat kwijt, dan kan je me altijd mailen. Kijk wel eerst even in de FAQ (Frequently Asked Questions) of je vraag daar al niet beantwoord wordt. Wil je nog meer foto's zien, kijk dan nog even op de volgende pagina.

Groeten uit Thailand & Laos,

Emile & Esther

Facts & Figures
Auteur
Fotografie
Emile de Bruijn & Esther Laan
Emile de Bruijn