Ko Chang & Bangkok

Bamboo Bungalow, Ko Chang Bamboo Bungalow, Ko Chang

Dag 25: donderdag 2 augustus

Afgelopen dagen hebben we helemaal niets gedaan... Heerlijk "unter den Palmen", verbrand en alleen maar gegeten. Onze hut stond direkt aan het strand (including elke avond een zwerm kakkerlakken...) Ko Chang is een lekker rustig eiland, met hier en daar een enkele (sex)toerist. We hebben Manon (zusje van Emile) en een vriendin van haar nog gezien, wat heel raar was in deze omgeving. Wel erg gezellig! Met z'n vieren twee brommers gehuurd; door enorme blubber heengereden naar de andere kant van het eiland: erg lachen!

White sand beach, Ko Chang White sand beach, Ko Chang

Ko Chang is een natuurreservaat met allerlei bijzondere dieren en planten. Zo zitten hier wilde Cobra's, giftige spinnen, e.d. Ook de zee zit vol met leven. Zo gingen om vijf uur de hengeltjes uit bij het guesthouse. Een uur later was de bar barbeque hiermee gevuld. (hoezo vers)

Het weer was hier overigens prachtig. Alleen 's nachts hebben we af en toe een buitje gehad.


Details van de Grand Palace, Bangkok Details van de Grand Palace, Bangkok

Dag 28: zondag 5 augustus

We zijn weer thuis! Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn we Bangkok nog ingeweest. Waarbij we vrijdag het Royal Palace, de Emerald Buda en een liggende Buda van 40 meter hebben gezien. Wel grappig dat we in het park voor het Royal Palace 3 keer zijn aangesproken door mensen van een bepaalde bende. Ik waarschuw er zelfs voor op mijn website, omdat deze luitjes 2 jaar geleden ook al bezig waren. Alle drie hadden ze een leugen: "Het Royal palace is dicht tussen de middag" of "Je moet sokken aan in je slippers". Ze proberen je vertrouwen te winnen om je vervolgens nepjuwelen aan te smeren. (die je dan gegarandeerd in een winkel in Amsterdam zou kunnen verkopen) we hebben vriendelijk naar ze gelachen en zijn doorgelopen.

Grand Palace, Bangkok Grand Palace, Bangkok

Zaterdag was voor mij een hel. We zijn nl. naar de weekend marked geweest. De grootste markt van Thailand met meer dan 9000 kraampjes. (verdwalen is daar meer regel dan uitzondering) Wel leuk, flink wezen shoppen natuurlijk en erg bedreven geworden in het afdingen. (Golden Rule: altijd blijven lachen)

Bangkok is wel echt een grote stad met zijn 9 miljoen inwoners. Grote contrasten, zoals luxe appartementen naast krotten. Veel zwerfkinderen ook. Ondanks dat vonden wij het er leuk vertoeven en het valt met de viezigheid ook wel mee. OK, het zweet op je voorhoofd moet je niet met je witte mouw van je t-shirt afnemen, want dan is je t-shirt bruin :-)

Facts & Figures
Ko Chang
Bangkok
Bamboo Bungalow
Sawasdee Guesthouse