Trekking in Chiang Rai

Dag 5: vrijdag 13 juli

Een goede voorbereiding is het halve werk. We zijn afgelopen donderdag voor niets naar Chiang Khong gereden met de bus. (2 uur hobbelen). Voorheen (2 maanden geleden) was het nog mogelijk om een visum voor Loas aan de grens te kopen. Helaas is deze regelgeving gewijzigd heb heb je twee achtereenvolgende werkdagen nodig om dit te regelen. Erg vervelend als je aan de grens staat op vrijdag en bovendien in een stadje waar niets te beleven is. Geen probleem verder, want we zijn terug gegaan naar Chiang Rai, om daar een trekking (jungletocht) te doen. Kunnen ze ondertussen mooi ons visum regelen. :-)

Rijstplateaus tijdens de trekking Rijstplateaus tijdens de trekking

Dag 9: dinsdag 17 juli

De busreis naar Chiang Khong was overigens net een Thaise massage. Wat een gaten zaten daar in de weg. Tip voor dames met meer dan gemiddelde borsten (wat druk ik dat toch netjes uit :-), neem een sportBH mee voor het openbaar vervoer !!!

In Chiang Rai hadden we dus besloten een trekking te gaan doen voor zaterdag en zondag, maar zaterdag regende het veel te hard. Dagje relaxen en naar het Hilltribe museum was overigens ook goed... De trekking is zondag begonnen.

Het Karen dorpje waar we sliepen Het Karen dorpje waar we sliepen

De trekking deden we samen met een (pasgetrouwd) nederlands koppel en een deense backpacker. Prima groepje om twee dagen mee door te brengen. Geweldige wandeling langs/ onder/ door een waterval gemaakt om uit te komen bij een geweldig hilltribe village van de Karen-stam. Hoewel het voelde als "aapjes kijken" (wat het natuurlijk ook was) toch erg interessant. Het leert je wel alles een beetje te relativeren. 's Avonds werd ons een Thaise massage voor 50 bath (= 1,25 euro) aangeboden. Toen we akkoord gingen werd duidelijk dat het hier ging om een massage door de meisjes van het dorp. (sommigen met baby op de rug) Gemasseerd door 3 Thaise moppies p.p. (Emile dacht dat ie in het paradijs was :-) Verder hebben we tijdens de wandelingen een hoop rijstvelden gezien: net alsof je een vakantiefolder opensloeg. Het blijft gewoon erg mooi. Na afloop van de jungletocht waren we echt ontzettend vies (heerlijk in de rode blubber), maar de trekking is tot nu toe wel één van de hoogtepunten!

De kinderen van een Padong dorp De kinderen van een Padong dorp

Op het moment zitten we Chiang Khong. Morgen gaan we dan toch echt proberen die Mekong over te steken!

Oh ja, we waren nog vergeten te vertellen dat onze rugzakken slechts 7,3 kg. per persoon bevat. Plus een kleine tas met handbagage natuurlijk.Facts & Figures
Trekking
Chiang Khong
Twee dagen, geboekt bij Mea Hon Son Guesthouse
SP Guesthouse (goed restaurant: Bamboo Restaurant)