Beijing en de Chinese Muur

De Chinese Muur De Chinese Muur

Dag 22: maandag 2 augustus

Vandaag de Chinese Muur bezocht! Een wandeling van 10 km over de muur (of wat er plaatselijk soms nog van over was). Het was een beetje bewolkt, voor de foto's minder mooi (minder zicht), maar voor het lopen des te beter. Erg gaaf in ieder geval! Het was een prachtige dag en een waardige afsluiting van de vakantie. Foto's zeggen soms meer dan woorden (volgens Bert en Ernie), kom ze dus maar eens bekijken ;-)


Het toeristische gedeelte van de Chinese Muur Het toeristische gedeelte van de Chinese Muur

Dag 23: dinsdag 3 augustus

Shop dag! Via een expat in Beijing een goed adres gekregen om te shoppen (Kylin Dasha). We zijn voorlopig weer voorzien van de Ralph Laurens en Gucci's ;-) 's Avonds in een heel hip gedeelte van Beijing gegeten, samen met Mark en Marije, die 's middags ook weer in Beijing waren aangekomen.


Lama Tempel Lama Tempel

Dag 24: woensdag 4 augustus

Laatste dag vandaag. Fiets gehuurd en lekker door de stad getoerd. Nog een heel mooie tempel bekeken (Tibetaans) en naar het gebouw van het congres geweest. Helaas konden we 'de' zaal van het volkscongres niet in. Natuurlijk nog even rondgelopen op het Plein van de Hemelse Vrede en een laatste blik op het portret van Mao aan de muur van de Verboden Stad geworpen.

Morgen weer naar huis :-(
(We kijken er wel weer naar uit om op een wc te kunnen ZITTEN...)Facts & Figures
Hotel
Toer
 
Chinees Hotel (zelfde als bij aankomst in China: Saga was vol)
Wandeling over de Muur van Jinshanling naar Samatai (10 km), geboekt bij het treinstation (te duur). De bus doet er 2,5 uur over om naar Jinshanling te rijden.