Yangshuo

Yangshuo Yangshuo

Dag 15: maandag 26 juli

Vanochtend met een luxe airco-bus naar Guilin en daar overgestapt op net zo'n luxe bus naar Yangshuo. Yangshuo staat bekend als Backpackers-paradijs en daarmee is niets teveel gezegd. Ondanks dat hier wat (meer) westerlingen lopen en er veel souvenirsshops zijn, is het een heerlijk relaxed dorpje. 's Avonds kan er in de vele restaurants lekker gegeten worden en overdag kan er gefietst, gewandeld of gedobberd worden in de Li rivier. De hele omgeving bestaat uit prachtige karst-bergen.

Het is overigens heerlijk om weer even gewoon engels te kunnen praten en gewoon een soepel gesprek te voeren met iemand anders.

De komende dagen gebruiken we Yangshuo als uitvalbasis voor het bekijken van de omgeving.

Rijstvelden in de omgeving van Yangshuo Rijstvelden in de omgeving van Yangshuo

Dag 16: dinsdag 27 juli

Es had het goed gepland, want haar lichaam besloot het overheerlijke chinese eten een keer niet te accepteren. Zij heeft de dag dus doorgebracht op de hotelkamer binnen een meter afstand van het toilet ;-). Emile heeft een heerlijk dagje vrij gehad en wat gewandeld en rondgeshopt in Yangshuo....


Dag 17: woensdag 28 juli

De omgeving van Yangshuo De omgeving van Yangshuo

Gelukkig was Esther weer redelijk hersteld, zodat de reis met de locale bus naar Xinping aangevangen kon worden. Ter plekke een bootje geregeld om het mooiste gedeelte van de Li rivier te bekijken. (daar is het plaatje geschoten wat op het 20 Yuan billet staat). Het land is hier bijna helemaal vlak, maar er steken overal van die karst-bergen de lucht in. De Chinezen zien in elke berg een dier (we schijnen inmiddels een leeuw, drie kamelen, een olifant en een hond te hebben gezien), maar wij zien eerder een prachtige omgeving.
's Avonds een collega van Esther ontmoet (puur toeval, want zij zouden een heel andere route doen).

Dag 18: donderdag 29 juli

Lijiang bij Yangshuo Lijiang bij Yangshuo

Vandaag fietsen gehuurd en de wijde omgeving ingetrokken. We hebben de beroemde "Moon Hill" gezien en zijn door de regen een toeristische grot ingevlucht. Ontzettend Chinees compleet met rood, blauw en roze lampen en een romantisch chinees muziekje op de achtergrond. Het meerendeel van de stalagmieten bleken weer allemaal beesten te moeten voorstellen ;-) Ook nog een vlindertuin gezien waarbij we Romeo en Julia (mannetjes en vrouwtjes vlinder) tegenkwamen. Volgens de gids een speciaal 'liefdes' teken...
Terug uit de grot/tuin was het droog en konden we rustig terug fietsen. 's Avonds gegeten met Marije en Mark, erg gezellig!

Dag 19: vrijdag 30 juli

Op het bamboe raft (voor de bui) Op het bamboe raft (voor de bui)

Wederom fietsen gehuurd en een andere kant opgereden, zover mogelijk stroomopwaarts langs de Yu Long rivier. Terug de fietsen op een raft gegooid en plaats genomen op twee relaxte stoeltjes. Parasol erboven, want de lucht was niet helemaal helder meer. Twee Chinezen met een bamboestok achterop en 1,5 uur relaxen... Niet dus... De parasol bleek geen luxe, want na 5 minuten begon het te stortregenen. Ondanks de parasol en dankzij de wind waren we binnen de kortste keren doorweekt. Een van de Chinezen stond nog als een potloodventer met zijn regenjas voor Esther om haar te beschermen tegen de regen, maar ook dit mocht niet baten. Wel enorm gelachen met onze schippers. Even was het droog onderweg, maar daarna kregen we toch nog de ergste regenbui van de vakantie over ons heen. Bij aankomst was het weer droog (en nog steeds 30 graden) en konden we weer in het zonnetje terug naar Yangshuo.
's Avonds hebben Marije en Esther de cocktails uitgeprobeerd, maar dit was geen succes... (wel gezellig, maar geen lekkere cocktails)

Op het bamboe raft (tijdens de bui) Op het bamboe raft (tijdens de bui)

Dag 20: zaterdag 31 juli

Vandaag was het Emile's beurt om zich niet zo goed te voelen. Rustigaan gedaan en in het park gezeten (nog even een karst in het park beklommen voor het uitzicht). Een goede remedie voor een zwakke maag is een gemiddelde chinese markt. Nadat we een vreemd gebraden varkentje dachten te herkennen, leek zijn kop toch verdacht veel op dat van een hond. En ja hoor, het was een hond. Via de kraampjes ernaast konden we het hele slachtproces van alle dieren (en dus ook honden volgen). Best wel apart om een hok vol aaibare honden te zien, terwijl een van hun waarschijnlijke broertjes ernaast gefild wordt. We zijn maar niet te lang blijven hangen op de markt...
Esther heeft nog een chinese massage ondergaan. Erg hardhandig, maar dat zal er wel bij horen.

Een visser op de Li rivier Een visser op de Li rivier

Dag 21: zondag 1 augustus

Vroeg opgestaan, ontbeten en de luxe bus naar Guilin gepakt. Vandaar de taxi naar het vliegveld en drie en half uur later stonden we weer in Beijing. Esther ondervindt de bijwerkingen van de massage en voelt zich gekneusd (verder alles ok!). Morgen is het dan (eindelijk) tijd voor de muur, althans, als alles nu goed gaat met het toertje...


Facts & Figures
Hotel
Reis
Toer
 
Bamboo House Inn & Cafe (aanrader)
Met de bus rechtstreeks vanuit Guilin (1:15 uur)
Boottochtjes altijd ter plekke boeken, scheelt wachttijd. Een fiets huren kan overal (met een kaart is je eigen route prima uit te stippelen).