Xi'an

Een deel van de Moskee in Xi'an Een deel van de Moskee in Xi'an

Dag 4: donderdag 15 juli

14 uur nadat we uit Beijing zijn vertrokken, kwamen we aan in een regenachtig Xi'an (nu weer droog). Leuk hostel en morgen gaan we het Terracotta-leger bekijken (met een Chinees toertje). Xi'an is verder niet bijster geweldig, ondanks dat het een mooie stadmuur heeft. Binnen de muur is het gewoon een normale stad zonder gebouwen ouder dan 20 jaar. Alleen de moslimwijk is de moeite waard. Het mooiste gebouw van deze vakantie tot nu toe was de moskee.

Pinnen is moeilijker dan we dachten, maar nu hebben we een goede ATM kunnen vinden. (Bank of China werkt!) Vandaag waren we bijna platzak! Gelukkig kunnen we nu weer wat spenderen.

Een paar ditjes-en-datjes:

  • bier (in de goede wijk) is net zo duur als water; 2 yuan (20 euro cent) voor 630 ml
  • standaard antwoord hier is: 'yes, yes', ook al stel je een vraag als 'pork with or without sauce?'
Terracotta Leger Terracotta Leger

Dag 5: vrijdag 16 juli

Het Terracotta Leger was fantastisch (1400 menshoge poppen van zo'n 1200 jaar oud!), het toertje wat minder: 3 slechte musea, eten bijna in een winkel en een verplichte shop-stop. Toch wel lachen om een keertje mee te gaan met een gids die alleen maar in een megafoon staat te tetteren. Weten we meteen dat we de rest van de vakantie zónder chinese gids willen ;-)


Het Terracotta Leger is erg toeristisch, maar het is eigenlijk wel iets dat je gezien moet hebben. Het historische verhaal erachter is in ieder geval interessant.

Facts & Figures
Hotel
Reis
Terracotta leger
Xi'an Feng He Youth Hostal (net buiten de muur)
14 uur met de soft-sleeper vanuit Beijing
Chinees toertje gedaan, af te raden; Neem de local bus vanaf het station.