Santa Cruz

Het Plaza 24 de Septiembre in Santa Cruz Het Plaza 24 de Septiembre in Santa Cruz

Dag 3: donderdag 19 december

De reis naar Santa Cruz was lang en saai. In Nederland was gezegd dat we het vliegveld niet mochten verlaten, na navraag bleek het echter wel te kunnen. Mooie tour gemaakt met de bus door een foute wijk van Miami, maar gelukkig was de eindbestemming Miami Beach. Ook leuk om even gezien te hebben en altijd beter dan op het vliegveld bivakkeren. Maargoed, ´s ochtends om 9.00 uur aangekomen in Santa Cruz. Onderweg hadden we een tussenstop in La Paz: fantastisch uitzicht! Vliegend over een maanlandschap tussen witte toppen van meer dan 6500 meter! De landing in Santa Cruz, ruim een uur later, was daardoor ook weer bijzonder: helemaal groen. (Santa Cruz ligt op 400 meter)

Santa Cruz is een leuke stad om te beginnen en om een beetje aan het land te wennen. Temperatuur goed: 30 graden / weer goed: zon / eten goed: wat wil de mens nog meer! Spaans gaat nog niet zo denderend, maar we kunnen ons redden. Wel werden we in Santa Cruz gewaarschuwd voor paspoort-neppers (we kennen ze in Amsterdam ook): mannen in uniform die je paspoort proberen te rippen (om te vervalsen) Het is ons niet overkomen gelukkig, maar een jongen in het hostel was bijna zijn paspoort kwijt...
Elke stad heeft hier een plein (vaak historische waarde) waar het sociale leven zich, vooral na een uurtje of 4, afspeelt en we hebben ons dan ook prima vermaakt op de Plaza de 24 Septiembre.

Lokaal vervoermiddel Lokaal vervoermiddel

Het is ook in Bolivia bijna kerst en daarom zitten we nu bij een kerstboom te internetten. In Santa Cruz (houd de 30 graden en zon in gedachten) hebben we de meest debiele taferelen gezien: arresleeen, sneeuwmannen in warm kerstpak en zelfs een etalage met drie menshoge sneeuwpoppen!!! Verder veel aan-en-uit-felgekleurde-lichtjes naar Amerikaans voorbeeld.

Inmiddels zitten we nu in Samaipata op 1660 meter hoogte. Klein en erg relaxed dorpje. Het is hier iets koeler, maar nog steeds erg aangenaam! Ons guesthouse ligt 800 meter buiten het dorpje, met een uitzicht over het dal/dorpje. De rit hierheen (in een taxi) was ook erg mooi. Het is zo rustig: heerlijk ontstressen...

Facts & Figures
Hotel Alojamiento Santa Bárbara